linksamling - sidst opdateret i april 2017

Nyeste links står først. Denne side opdateres og er vedligeholdt siden 2002, så scroll gerne ned og find spændende inspiration med reference til hjemmesidens emne-områder. Du kan downloade artikler fra de listede sites, som alle også har omfattende linksamlinger.

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari er en israelsk historiker, som sikkert er ukendt for de fleste danskere. Han har skrevet en lang række akademiske værker om middelalder før han kastede sig ud i et undervisningsforløb om hele menneskehedens historie, der førte til bogen: Sapiens. Denne bog fangede opmærksomheden hos bl.a. Mark Zuckerberg, Bill Gates og Barack Obama, og er siden oversat til 40 sprog. Hans nye bog: Homo Deus: A Brief History of Tomorrow, er en slags futuristisk fortsættelse af menneskets vilkår i en fremtid, hvor teknologien giver os mulighed for at gøre os selv til en slags guder – dvs. at beslutte og vælge en ny fremtid, fordi vi nu har muligheden for at udrydde menneskets værste trusler. Harari starter ud med at fortælle, at der i dag er flere mennesker, der dør af overspisning end sult; flere dør af regulær alderdom end af sygdomme; og at flere mennesker dør af selvmord end i krige, terroristangreb og kriminalitet til sammen. Muligheden for at helt at udrydde sult, diverse pestilenser og krig, gør os i stand til at tage bestik af nye og højere mål for menneskeheden – f.eks. at forfølge evig lykkelighed og udødelighed – og faktisk argumenterer han, at vi allerede er i færd med at opgraders os selv vha. den teknologi, der følger efter digitaliseringen. Homo Deus bliver ikke modtaget med samme begejstring som Sapiens, men er ikke desto mindre en temmelig læseværdig bog, fordi den tager hul på emnet om, hvad vi som menneskehed vil med fremtiden. Han konkluderer, at det er en kamp mellem det han kalder for ”futuristerne” og ”humanisterne”. Bogen foregår på et niveau over den til tider banale debat om digitaliseringen og disruption, som endnu bærer præg af industrisamfundets tankesæt. Den fik mig til at formulere titlen: Fremtiden er et mindset – ikke produkt, som en ny bog jeg er i færd med at researche til, for at prøve, at flytte ”den danske diskussion” om fremtiden op på et lidt højere niveau end den nuværende 4.de industrirevolution og regeringens disruptionråd.

Martin Ford

Robotterne har indtaget mediernes overskrifter i det seneste års tid. Og det er der en god grund til, nemlig: at de allerede er der – og der kommer flere til dag for dag. Den første egentlige samlende bog om konsekvenserne, er Martin Ford’s The Rise of the Robots: Technology and the Treat of a Jobless Future (fra 2015). Martin Ford er en tidens nye futurister og har i sin karriere som ”tech expert” skrevet for de fleste store og globale mainstream aviser og magasiner. Han holder også foredrag og giver keynotes om kombinationen af teknologi og automatisering i den samfundsmæssige betydning, jobmarkedet og økonomien. Bogen bærer præg af business-vinklen og han fik da også prisen som: Book of the Year fra Financial Times/McKinsey Business Book of the Year Award, hvorefter den blev oversat til mere end 20 sprog. Også i Danmark har den fundet vej til boghylderne. Læs den gerne, hvis du vi have et lidt større billede og perspektiv end det end tidens danske aviser og magasiner leverer.

James Barrat

Samtidig med Bostrom’s bog om Superintelligence udkom der en stribe bøger, der beskæftiger sig med AI og menneskets vilkår i en fremtidsverden styret af maskiner og super-computere. En af dem er bogen Our Final Invention: Artificial Intelligence and the End of the Human Era, som er skrevet af dokumentarist og filmproducer James Barrat, der i over 20 år har produceret og filmet en række fremragende dokumentarprogrammer for National Geographic. Han melder sig dermed også i det kor af futurister, der bekymrer sig om truslen for at maskinerne tager over. Barrat blev efter sigende fascineret af udviklingen af kunstig intelligens, da han interviewede Ray Kurzweil og den verdenskendte sci-fi forfatter Arthur C. Clarke (der bl.a. tilskrives ”opfindelsen” af det globale satellitsystem). Barrat’s tilgang til emnet, er den nuværende anvendelse af computere og begyndende AI til bl.a. data-mining og f.eks. aktiehandel på børserne. Han spekulerer om hvad der sker, når alle dagligdagens funktioner bliver ”smart” i ordets oprindelige betydning. Læs den gerne – Barrat er lige så god til at skrive, som han er til at lave dokumentarprogrammer.

Nick Bostrom

De mennesker der endnu beskæftiger sig med filosofi, tænker sikkert ikke på Nick Bostrom som værende tidens førende teknologifilosof. Han er i øvrigt svensk og professor på Oxford University, hvor han er stifter og direktør for Future of Humanity Institute, der er et multidisciplinært center med exceptionelle matematikere, førende videnskabsmænd og filosoffer, som alle tænker på de virkelig store spørgsmål om menneskeheden og vores globale prioriteringer. Bostrom er også direktør for Strategic Artificial Intelligence Research Center. Hans forskning er temmelig omfattende og anerkendt verden over. Med hans nye bog: Superintelligence stiller spørgsmålet om, hvad sker der når maskinerne overgår menneskets intelligens. Vil fremkomsten af reel kunstig intelligens redde eller ødelægge menneskeheden? Den menneskelige hjerne er overlegen andre biologiske skabninger og har placeret os i den dominerende position på planeten. Om nogle få år har vi skabt maskiner, der er ligeså intelligente som vi er – og som med stor sandsynlighed vil udvikle sig til en” super intelligens”, som er mere end vi kan kapere. Denne tanke er ikke ny; den har bl.a. Ray Kurzweil propageret i mange år. Men det er først indenfor de sidste par år, at også teknologi virksomhedernes CEO’s, er begyndt at spekulere i konsekvenserne – ikke, hvis det sker – men når det sker. Bostrom tager fat i denne udvikling og argumenterer, at vi kan risikere at ende i et afhængighedsforhold (på samme måde som f.eks. gorillaer og andre dyrearter i dag er afhængige af menneskets support for deres overlevelse). Endnu har vi fordelen, hvis vi altså tager diskussionen i det globale fællesskab – men kan vi samtidig kontrollere den videre udvikling, hvis vi først slipper superintelligensen løs? Bogen er et must read for alle samfundsgrupperinger.

William Gibson

Formodentlig behøver han ikke en særlig introduktion. Hvis han gør, så tjek f.eks. hans hjemmeside ved at klikke på navnet. "The Peripheral” er en tilbagevenden til cyber sci fi-genren med en spændende krimifortælling, hvor han anvender tidens buzz om Internet of Things til at beskrive en ikke så fjern fremtid, som er uhyggelig nær nutidens diskussioner om, hvad der kommer efter digitaliseringsbølgen om nogle få årtier. Vi forsker og udvikler allerede nu i den næste generation af bio-teknologi, genetisk modifikation, AI, robotter, 3D print, droner, virtuelle virkeligheder og avatarer, hvor mange eksempler blev vist i prototyper på det seneste Consumer Electronics Show i 2015. Gibson beskriver en verden hvor bl.a. smartphones, wearables, sensorer og overvågning er blevet hverdag – og i kontekst af en sci fi krimi tager han endnu et skridt om yderligere en fremtid, hvor vores ”nuværende verden” er kollapset og afløst af et fuldt digitaliseret og automatiseret samfund, hvor kun superrige og kriminelle konglomerater eksisterer, og som beskytter deres position med avancerede kunstige intelligenser og sikkerhedssystemer. I sig selv en superspændende historie om et mord, der begås i den ydre fremtid, som kobles og løses vha. personer i den nære fremtid. En mere detaljeret plotbeskrivelse kan f.eks. findes her. Jeg anbefaler gerne bogen, fordi den så ubesværet og detaljeret får vævet vores nuværende digitale teknologi ind i en plausibel beskrivelse af, hvordan vi kan anvende smart-teknologierne allerede i løbet af de kommende 10-15 år. Hvorvidt den ender med et totalt kollaps, med hans beskrivelse af den næste fremtid, kan du selv tage stilling til efter du har læst bogen.

Michio Kaku

Michio Kaku er en af verdens mest anerkendte teoretiske fysikere og medopfinder af strengeteorien. Han har udgivet adskillige lærebøger og publiceret artikler om bl.a.: Superstring Theory, Super Gravity, Super Symmetry og Hadronic Physics. Kaku er uddannet på Harvard og har arbejdet på Berkeley Radiation Labs og Princeton. Han er professor på City College of New York, hvor han har Henry Semat Chair i teoretisk fysik. Han arbejder videre på Einsteins forsøg på at finde "Theory of Everything" - dvs. den samlede forklaring på universets fire kræfter: Strong Force, Weak Force, Gravity og Electromagnetism. Kaku er også blevet en kendt tv-personlighed og har medvirket og bidraget til bl.a. mange BBC tv-programmer. Hans nye bog: "The Future of the Mind" handler om hjernen i en version 2.0. Kaku's tilgang til at skrive bogen, er den videnskabelige vinkel i hundredvis af state-of-the-art forskningsprojekter om hjernen. Han har til bogen interviewet lige så mange forskere og giver en systematisk gennemgang af hvad vi ved i dag. De sidste 10 års forskning indikerer, at dét de fleste af os opfatter som science fiction kan blive en realitet indenfor de næste 10-20 år. Bogen behandler emner som: telepati, telekinese, tankelæsning, fotografering af drømme, upload af hukommelse, tankestyring af robotter og et hjernenetværk som erstatning for internettet. Af de mange forskere og futurister som omtales i bogen er bl.a. Ray Kurzweil, som i slutningen af 2012 også har udgivet en bog om hjernen: "How To Build A Mind". Tjek også den ud her. Ray Kurzweil er også nævnt lidt længere nede på denne side med hans bog: The Singularity Is Near, som nu også kan ses som en film.

Kim Stanley Robinson

Science fiction har altid været en del af fremtidsforskningen. God sci-fi er den, der stiller de rigtige spørgsmål til virkeligheden og samtidig forsøger at opstille svar til de mulige alternativer. Over årene har der været rigtig mange eksempler på at sci-fi ideer er blevet virkelighed. For de uindviede er fx kommunikationssatellitterne et resultat af dette. Og for de indviede er f.eks. Neal Stephenson's "Snow crash", der handler om internettets udvikling og indflydelse, skrevet i 1992. Tim Stanley Robinson's "2312" bliver en af de klassiske milestene i formning og tænkning af, hvad vi tror vi kan med teknologi i løbet af de næste to-tre hundrede år. Ud over at være en fremragende fortælling, er bogen også en regulær "lærebog" i omfanget af tidens videnskabelige tænkning om bl.a. quantum computere og bioteknologi.

Nate Silver

Det overordnede budskab er enkelt: For det første drukner det, som Silver benævner signalet – det, analytikeren burde sigte efter og analysere på – ofte i støjen fra enten uvedkommende eller forstyrrende, konkurrerende informationer. For det andet advokerer Silver for betydningen af at kunne beherske ordentlig matematisk metode, som man derefter kan bruge sin sunde, menneskelige fornuft til at se på. Det gælder ikke kun i den politiske verden, men også på felter, hvor Silver tidligere har boltret sig; fra poker (hvor han i et par år ernærede sig som professionel) til baseball (hvor han startede sin karriere som spåmand). Men også f.eks. terrorbekæmpelse, klimaforandringer, forudsigelser af vulkaner samt skak. Silver producerer også den indlysende logiske forklaring på, hvorfor USA’s lokale meteorologer så ofte tager fejl – de forudser meget tit regn, der aldrig kommer: Det er fordi, folk bliver vældig sure over at gå udenfor uden regntøj eller paraply, hvis de har fået at vide, at vejret bliver fint, og det så faktisk regner. De er derimod langt mere ligeglade, hvis de tager en paraply med, og det så ikke regner. Der bliver med andre ord fusket med forudsætningerne, der forlods er gearede hen imod en større sandsynlighed for regnvejr, end matematikken og vejrvidenskaben tilsiger. En meget interessant del af bogen handler om den engelske matematiker Thomas Bayes, som skabte en teori om hvordan man burde justere for en grad af subjektiv tro som en rationel del af forudsigelser, når nye fakta og beviser opstår. Nate Silver blogger bl.a. på FiveThirtyEight.

Jørgen Randers

Dagbladet Information kaldte i juni 2012 Jørgen Randers for "fremtidens sortseende profet" (se f.eks. linket her http://www.information.dk/303055). Og faktisk er hans bog ikke opløftende læsning, hvis man er en engageret idealist. På den anden side trænger de fleste politikere og de mere kyniske nihilister måske netop til en løftet pegefinger. Bogen er særdeles læseværdig bl.a. fordi den er så veldokumenteret. Via linket herover er der en mængde supplerende materiale som i sig selv er spændende læsning. Tjek også YouTube for en del interviews.

Daniel Kahneman

Daniel Kahneman behøver ikke en præsentation, hvis man interesserer sig for psykologi. For dem der ikke kender ham, er linket herover den korte version. En anmeldelse af hans nye bog er her: http://www.psychologicalscience.org/index.php/publications/observer/obsonline/thinking-fast-and-slow.html. Et langt mere interessant link til og om hans nye bog er knap halvanden times video på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=i_UVDD7ErJ4.

John Duncan

Human intelligence is among the most powerful forces on earth. It builds sprawling cities, vast cornfields, coffee plantations, and complex microchips; it takes us from the atom to the limits of the universe. Understanding how brains build intelligence is among the most fascinating challenges of modern science. How does the biological brain, a collection of billions of cells, enable us to do things no other species can do? Using results drawn from classical studies of intelligence testing; from attempts to build computers that think; from studies of how minds change after brain damage; from modern discoveries of brain imaging; and from groundbreaking recent research, Duncan synthesizes often difficult-to-understand information into a book that will delight scientific and popular readers alike. He explains how brains break down problems into useful, solvable parts and then assemble these parts into the complex mental programs of human thought and action. John Duncan is assistant director of the MRC Cognition and Brain Sciences Unit in Cambridge, honorary professor of cognitive neuroscience at the Universities of Cambridge and Bangor, visiting professor at the University of Oxford, and fellow of the Royal Society and the British Academy.

Jaron Lanier

Fra hans seneste bog: You Are Not a Gadget. Something went wrong around the start of the twenty-first century. The crowd was wise. Social networks replaced individual creativity. There were more places to express ourselves than ever before ...yet no one really had anything to say. Does this have to be our future? The book reveals how developments in our culture are deadening personal interaction, stifling genuine inventiveness and even changing us as people. Showing us the way to a future where individuals mean more than machines, this is a searing manifesto against mass mediocrity, a creative call to arms - and an impassioned defense of the human. Jaron Lanier is a computer scientist, composer, visual artist, and author. His current appointments include Scholar at Large for Live Labs, Microsoft Corporation and Interdisciplinary Scholar-in-Residence, CET, UC Berkeley. Lanier’s interests include biomimetic information architectures, user interfaces, heterogeneous scientific simulations, advanced information systems for medicine, and computational approaches to the fundamentals of physics. He collaborates with a wide range of scientists in fields related to these interests.

George Friedman

STRATFOR is the world leader in global intelligence. Our team of experts collects and analyzes intelligence from every part of the world — offering unparalleled insights through our exclusively published analyses and forecasts. Whether it be on political, economic or military developments, STRATFOR not only provides its members with a better understanding of current issues and events, but invaluable assessments of what lies ahead. Renowned author and futurologist George Friedman founded STRATFOR in 1996. Most recently, he authored the international bestseller, The Next 100 Years. Dr. Friedman is supported by a team of professionals with widespread experience, many of whom are internationally recognized in their own right.

Peter W. Singer

Dr. Singer is considered one of the world's leading experts on changes in 21st century warfare. Singer is a member of the State Department's Advisory Committee on International Communications and Information Policy. He is a strategist and Senior Fellow at the New America Foundataion, founder of NeoLuddite, a technology advisory firm, the author of multiple award-winning books. He has been named by Smithsonian Instituion-National Portrait Gallery as one of the 100 "leading innovators in the nation" by Defense News as one of the 100 most influential people in defense issues, and in Foreign Policy to their Top 100 Global Thinkers List, of the people whose ideas most influenced the world that year.

Thomas L. Friedman

Thomas Friedman is a Pulitzer Prize-winning author of The Lexus and the Olive Tree. Hos book The World is Flat (2005), in a new version The World is Flat 3.0, is an essential update on globalization, its opportunities for individual empowerment, its achivements at lifting millions out of powerty, and its drwabacks - environmental, social and political.

Naomi Klein

Naomi Klein er måske en af de vigtigste forfattere i det 21.århundrede. Hun tager pulsen på kapitalismen og gør op med den romantiske forestilling om demokratiet. Hendes ny bog er simpelthen et "must read". Følg også med på hendes hjemmeside.

Martin Lindstrom

Lindstrom er forfatter til flere New Tork Times og Wall Street Journal bestsellers, som også inkluderer: Buyology - Thruth and Lies About Why We Buy. Han giver et unikt indblik i global branding og markedsføring ved at være der "hvor det sker". Han rejser ca. 300 dage om året i sin rådgivningsvirksomhed med kunder som McDonald's Corporation, Procter & Gamble, Nestle, Microsoft Corporation, The Walt Disney Company, Redbull, GlaxoSmithKline, PepsiCo m.fl. - og så har han i øvrigt en fortid i danske Lego.

Gary Small

iBrain explores how technology’s perpetual march forward has altered the way young minds develop, function, and interpret information. Dr. Gary Small reveals the remarkable brain evolution by the constant presence of new technology, separating the digital natives – those born in the computer age – from the digital immigrants, who discovered computer technology as adults. Today’s frenetic progress in technology, communications, and lifestyles is evolving the way young brains develop, function, and process information – creating new neural pathways and altering brain activity at a biochemical level. To compete and excel in this age of brain evolution, all of us must adapt, and iBrain elucidates the strategies and tools that we need to enhance our technological, social, and empathic abilities.

Howard Rheingold

Rheingold var en af de første, der beskrev begrebet "den intelligente hob" for mere end 10 år siden. Hans bog er stadig aktuel og han opretholder nu en hjemmeside der løbende følger brugen af digitale medier, hvor han bl.a. refererer til den Nordafrikanske revolution.

Det etiske råd

Det Etiske Råds website HomoArtefakt.dk har til formål at igangsætte en samfundsdebat om nye teknologier, som måske kan nedbryde grænsen mellem menneske og maskine. Hvilke etiske perspektiver er der i, at robotdele kan kobles direkte til den menneskelige hjerne? Og hvad stiller man op, den dag robotter er blevet så intelligente, at de minder om mennesker? Websitet er velegnet til tværfaglig undervisning i gymnasier, på højskoler, på universiteter og alle steder, hvor man ønsker en kvalificeret debat om teknologiens udvikling i samfundet.

AI - Artificial Intelligence

AI on the Web: Denne side indeholder links til 868 sider (p.t. - juli 2007) rundt om på nettet som indeholder information om kunstig intelligens. Siden vedligeholdes af professor Stuart Russel og Peter Norvig.

Åbne uddannelser

MIT OCW is a large-scale, Web-based electronic publishing initiative funded jointly by the William and Flora Hewlett Foundation, the Andrew W. Mellon Foundation , MIT, and generous support of the Ab Initio software company. MIT OCW would not be possible without the support and generosity of the MIT faculty who choose to share their research, pedagogy, and knowledge to benefit others. We expect MIT OCW to reach a steady - though never static - state by 2008. Between now and then, we will publish the materials from virtually all of MIT's undergraduate and graduate courses. Coursera er sidste skud på stammen af åbne uddannelser (red. bem. 2015).

Psykometriske test

Hvis du har lyst eller hang til psykometriske test...- så prøv Harvard Universitets Project Implicit: Here you will have the opportunity to assess your conscious and unconscious preferences for over 90 different topics ranging from pets to political issues, ethnic groups to sports teams, and entertainers to styles of music. At the same time, you will be assisting psychological research on thoughts and feelings. Sessions require 10-15 minutes to complete. Each time you begin a session you will be randomly assigned to a topic. Try one or do them all! At the end of the session, you will get some information about the study and a summary of your results. We hope that you will find the experience interesting and informative.

http://www.baade-og.dk

Hun skriver under navnet Jesper Knallhatt. I virkeligheden hedder hun Lene Andersen og har foreløbig udgivet to bøger af en planlagt serie på fem. Første bog: Baade-Og Mandag udkom den 17. juni 2005. Under overskrifterne: Hvad har vi gang i? Hvordan hænger det sammen? Hvem er vi? beskriver bogen den seneste teknologiske udvikling samt teorierne om de ”mekanismer”, ifølge hvilke verden udvikler sig; kaosteori, kompleksitetsteori og teorien om skalafri netværk. Desuden rummer bogen 15 hypoteser for samfundsudviklingen og den globale udvikling, og endelig slutter bogen af med en tour de force gennem de seneste 2.500 års idéhistorie. Bog nummer to: Baade-Og Tirsdag udkom 19. september 2006. Under overskriften: Hvor kommer vi fra? skildrer bogen menneskets evolution siden de første celler i ursuppen. Fokus i beretningen om vores evolution er vores kognitive evner; bevidstheden, sproget, selvbevidstheden samt vores empatiske og sociale evner. Hvordan er vores hjerner udviklet til at virke, og hvorfor opfører vi os, som vi gør? Den sidste tredjedel af bogen handler om oldtidens Mellemøsten, hvor også vores egen kultur opstod, og handler blandt andet om, hvordan retssamfundet og mandschauvinismen blev opfundet.

Dan Tapscott

Don Tapscott is one of the world’s leading authorities on innovation, media, and the economic and social impact of technology and advises business and government leaders around the world. He has authored or co-authored 15 widely read books including the 1992 best seller Paradigm Shift. His 1995 hit The Digital Economy changed thinking around the world about the transformational nature of the Internet and two years later he defined the Net Generation and the “digital divide” in Growing Up Digital. His 2000 work, Digital Capital, introduced seminal ideas like “the business web” and was described by BusinessWeek as “pure enlightenment. Several of his predictions—from networked intelligence to the demands on leaders to embrace technology — have taken permanent hold.” Eric Schmidt (Executive Chairman, Google) wrote: “Don remains one of the most perceptive thinkers about the way technology is transforming business and society. "Wikinomics: How Mass Collaboration Changes Everything was the best selling management book in 2007 and translated into over 25 languages. 

The Wealth of Nations

I over 200 år har Adam Smith's "fri markedsøkonomi" dikteret industrialiseringen. I mere end 150 år har kommunikationsteknologierne fra telegraf, telefon til radio og fjernsyn tilladt nogle få globale mediekonglomerater at definere massemedierne. De sidste 10 år har internettet og de nye trådløse teknologier vist, at netværksøkonomien kan ændre dette radikalt. De næste 10 år vil vise om det sker. "The Wealth of Networks - How Social Production Transforms Markets and Freedom" (som et passende modstykke til Adam Smith's "The Wealth of Nations") skrevet af Yochai Benkler fra Yale University (2006) fortæller den interesserede hvordan. Bogen "The Wealth of Networks" er på 515 sider og kan downloades gratis. Klik på linket herover og du kommer til Benklers hjemmeside, hvor du kan downloade hele bogen som pdf.

Samuel P. Huntington

Samuel Philips Huntington (18.april 1927 - 24.december 2008) var en de mest indflydelsesrige konservative politiske forskere i USA. Hans arbejde strækker sig over næsten alle emner i politisk videnskab. Hans bog Clash of Civillizations (1993, 1996) er den mest betydningsfulde bog om "verdensordenen" efter 2.verdenskrigs koldkrigsperiode. Det er et must read for alle, der vil forstå det globale politiske verdensbillede i dag. 

Anthony Giddens

Giddens is a British sociologist who is known for his theory of structuration and his holistic view of modern societies. He is considered to be one of the most prominent modern sociologists, the author of at least 34 books, published in at least 29 languages, issuing on average more than one book every year. In 2007, Giddens was listed as the fifth most-referenced author of books in the humanities.

Clare C. Graves

Hvis du vil læse mere om en af de helt store (ukendte) psykologer, så prøv Graves. Han var elev af Abraham Maslow (som alle til gengæld kender). Bogen er skrevet af et par af Graves' elever på baggrund af hans noter og observationer over 30 år, hvoraf de fleste  ikke har været offentliggjort indtil bogens publikation (2005).

Science har 125 års jubilæum

Science magasinet fejrer 125 år (juli 2005) med en gratis samling af de mest interessante spørgsmål til videnskaben de næste 25 år – i alt 125 af dem – f.eks.: Hvad er Universet lavet af? Hvad er den biologiske basis for bevidsthed? Hvorfor har mennesket så få gener? I hvilken grad er genetisk variation og personlig sundhed forbundet? Hvor langt kan vi komme med kemisk selvorganisering? Hvad er grænsen for konventionelle computere? 

Ray Kurzweil

We are witnessing intersecting revolutions in a plethora of fields: biotechnology, nanotechnology, molecular electronics, computation, artificial intelligence, pattern recognition, virtual reality, human brain reverse engineering, brain augmentation, robotics, and many others. The leading visionaries represented on this site examine these transforming trends and their profound impact on economics, the arts, politics, government, warfare, medicine, health, education, disabilities, social mores, and sexuality. KurzweilAI.net features the big thoughts of today's big thinkers examining the confluence of accelerating revolutions that are shaping our future world, and the inside story on new technological and social realities from the pioneers actively working in these arenas. Kurzweil is also one of the founders of the Singularity University.

Nano-teknologi

Foresight is the leading think tank and public interest institute on nanotechnology. Founded in 1986, Foresight was the first organization to educate society about the benefits and risks of nanotechnology. At that time, nanotechnology was a little-known concept. Today, with the basic framework of public understanding in place, we are refocusing our efforts on guiding nanotechnology research, public policy and education to address the critical challenges facing humanity. Foresight’s new mission is to ensure the beneficial implementation of nanotechnology. Foresight is accomplishing this by providing balanced, accurate and timely information to help society understand and utilize nanotechnology through public policy activities, publications, guidelines, networking events, tutorials, conferences, roadmaps and prizes. Se f.eks. også: http://www.nano.ku.dk/ og http://e-drexler.com/

Kunstig intelligens

Generation5 aims to be the most comprehensive Artificial Intelligence site on the Internet. Community-orientated, Generation5 deals with all AI topics including robotics, neural networks, genetic algorithms, AI programming, home automation and much more.

Virtuelle intelligenser

Ai Research is a leading artificial intelligence research project. At Ai, we're creating a new form of life. Our expanding web site is an essential part of the emerging global discussion about artificial intelligence. On this website, we showcase the state of the art in pattern-matching conversational machines, demonstrated by Alan, and in reinforcement learning algorithms, demonstrated by HAL. Use our forums, original papers, online labs, demos and links to explore what's happening both at Ai (the project) and in AI (the field).

Neurale netværker

Dynamical & Evolutionary Machine Organization - DEMO - attacks problems in agent cognition using complex machine organizations that are created from simple components with minimal human design effort. We study recurrent neural networks, evolutionary computation, and dynamical systems as substrates. We build working systems to test our theories.

Cybernetics

The Principia Cybernetica Project is a world-wide organization collaboratively developing a computer-supported evolutionary-systemic philosophy, in the context of the transdisciplinary academic fields of Systems Science and Cybernetics. PCP publishes electronic texts and facilitates scholarly work via its World-Wide Web server Principia Cybernetica Web,

http://www.nsf.gov/

The National Science Foundation (NSF) is an independent federal agency created by Congress in 1950 "to promote the progress of science; to advance the national health, prosperity, and welfare; to secure the national defense…" With an annual budget of about $5.5 billion, we are the funding source for approximately 20 percent of all federally supported basic research conducted by America's colleges and universities. In many fields such as mathematics, computer science and the social sciences, NSF is the major source of federal backing. Other federal agencies include the Department of Defense, the National Institutes of Health, the Department of Commerce, the Environmental Protection Agency, and the Food and Drug Administration.

A new kind of science

Stephen Wolfram is the creator of Mathematica. He is widely regarded as one of the world's most original scientists, as well as an important innovator in computing and software technology. After more than ten years of highly concentrated work, Wolfram finally described his achievements in his 1200-page book A New Kind of Science. Released on May 14, 2002, the book was widely acclaimed and immediately became a bestseller. Its publication has been seen as initiating a paradigm shift of historic importance in science.

The Whole Brain Atlas

The Whole Brain Atlas is hosted by Harvard University and is intended as an introduction to basic neuroanatomy, with emphasis on the pathoanatomy of several leading central nervous system diseases. We have chosen examples of certain brain disease, and present them with various combinations of image type and imaging frequency; however, we make no claim that the image type, frequency of its application, or any particular image interpretation is necessary or appropriate in any particular case or for any particular disease. Nothing on this site should be considered medical advice. If you need medical advice, see your doctor.

Biology

PLoS Biology features works of exceptional significance in all areas of biological science, from molecules to ecosystems, including works at the interface with other disciplines, such as chemistry, medicine, and mathematics. PLoS is a nonprofit organization of scientists and physicians committed to making the world's scientific and medical literature a public resource.

http://arxiv.org/

arXiv is an e-print service in the fields of physics, mathematics, non-linear science, computer science, and quantitative biology. arXiv is owned, operated and funded by Cornell University, a private not-for-profit educational institution. arXiv is also partially funded by the National Science Foundation.

Robotter

This site is devoted to androids. An android is an anthropomorphic robot - i.e. a robot that looks like a human. Many android developers call their creations "humanoids" rather than androids. We also have robotics links, robot links, animatronics links, and research links.

Semantics

You might be interested in General Semantics if you: value tolerance, open-mindedness, inquisitiveness, and individuality: can handle a certain degree of uncertainty; are concerned about the effects of bias, prejudice, and stereotyping; worry about the influences of advertising, propaganda and spin; want to apply your knowledge, experience, and learning abilities to better your understanding of the world; want to apply language to resolve conflicts, rather than create or perpetuate them.

World Values Survey

The World Values Survey is a worldwide investigation of socio-cultural and political change. It is conducted by a network of social scientist at leading universities all around world. Interviews have been carried out with nationally representative samples of the publics of more than 80 societies on all six inhabited continents. A total of four waves have been carried out since 1981 making it possible to carry out reliable global cross-cultural analyses and analysis of changes over time. The World Values Survey has produced evidence of gradual but pervasive changes in what people want out of life. Moreover, the survey shows that the basic direction of these changes is, to some extent, predictable.

De største tænkere

Min personlige favorit ...fra dengang Internettet var noget nyt :-)