strategix.dk

Rådgivning og analyser

Jeg rådgiver om forandringsprocesser. Min ekspertise er research, analyse, strategi og kommunikation. Lige nu handler forandringerne om "smart"-fænomenerne - dvs. all that buzz om et Internet of Things, cloud og big data, chatbots, blockchain og det kommende 5G-netværk samt brugen af kunstig intelligens, robotter, genetik og bioteknologi. Mit fokus er på den teknologiske konvergens og på hvad teknologi gør ved os som mennesker.

Jeg har gennem årene skrevet bøger og arikler, hvor jeg behandler konsekvenserne i samspillet mellem mennesker og teknologi. Illustrationerne her giver et bedre billede af hvilke emner der optager mig, og viser tillige min tilgang til rådgivning om de komplekse sammenhænge. Brug menuen til at navigere videre til bøger, artikler mv. - og brug kontakt til at se hvilke virksomheder, jeg har arbejdet med.

De fleste kalder tidens teknologiske udvikling for den 4. industrirevolution, men man kunne også se den digitale udvikling som begyndelsen til et helt nyt paradigme - et informationssamfund eller et overvågningssamfund, hvor fremtiden under alle omstændigheder kommer til at handle om måden vi tænker om den på. Den digitale dagsorden er ikke én bestemt teknologi, der kun ændrer bestemte brancher og sektorer. Digitaliseringen påvirker alle virksomheder og organiseringer i hele vores sociale samfundskonstruktion.

Jeg er til rådighed for private samtaler om strategiudvikling og kommunikation, og jeg holder gerne foredrag og keynotes om den teknologiske udvikling, hvor jeg i særlig grad interesserer mig for hvordan teknologien påvirker individer, virksomheder, organisationer og samfundet. Mange analyse- og researchopgaver ender ofte ud i et ønske om mere perspektivering, hvor jeg leverer workshops og Master Classes, der handler om strategisk og systemisk tænkning for fremtidens udviklinger.

Jeg har i 2019 publiceret et nyt manuskript med titlen: "Fremtiden er et mindset - ikke et produkt" og jeg ville ønske at det var mig, der havde fundet på udtrykket: "Gud, livet, universet og alt muligt andet". Det er det desværre ikke, men jeg tager gerne udgangpunkt i "det store billede", før jeg kaster mig ud i detaljerne.

Parallelt med min konsulent- og rådgivningsvirksomhed har jeg siden 2002 opretholdt hjemmesiden her med formålet at forimidle viden. Hjemmesiden og strategix.dk er min personlige tænketank, hvor jeg følger udviklingen og løbende har publiceret anbefalinger til ny og spændende litteratur om tænkning omkring fremtiden.

 Mine egne udgivelser kan du finde og downloade herfra. Du kan også læse flere artikler om digitaliseringen på min blog. Og hvis du har lyst, kan du via linksamling også udforske de tidligere anbefalinger og de tidligere versioner af hjemmesidens indhold.