strategix.dk

Rådgivning og analyser

strategix.dk er min personlige tænketank, hvor jeg arbejder med research, analyser, strategier og kommunikation. Lige nu handler det om "smart"-fænomenerne - dvs. all that buzz om et Internet of Things, cloud og big data, chatbots, blockchain og det kommende 5G-netværk samt brugen af kunstig intelligens, robotter, genetik og bioteknologi.

De fleste kalder tidens teknologiske udvikling for den 4.industrirevolution. Men man kunne også se den hastige digitale udvikling som begyndelsen til et helt nyt paradigme - et informationssamfund, hvor fremtiden under alle omstændigheder kommer til at handle om måden vi tænker om den på.

Jeg arbejder p.t. på et nyt manuskript med arbejdstitlen: "Fremtiden er et mindset - ikke et produkt", hvor jeg overvejer denne byline: "Hvad tror du er sandt, hvis du ikke behøver at bevise det?".  Det er det, der optager mig - dvs. samspillet mellem mennesker og teknologi - og formålet med min hjemmeside er, at formidle ny viden om de kommende nyere teknologiske udviklinger. Illustrationerne her giver et bedre billede af hvilke emner der optager mig, og viser tillige min tilgang til rådgivning om de komplekse sammenhænge.

Jeg interesserer mig i særlig grad for hvordan teknologien påvirker individer, virksomheder, organisationer og samfundet, hvor jeg kan bidrage med analyser, strategi og kommunikation. Den digitale dagsorden er ikke én bestemt teknologi som kun er forbeholdt nogle bestemte brancher og sektorer. Digitaliseringen påvirker alle organiseringer i vores sociale konstruktioner.

Jeg holder gerne foredrag om digitaliseringen og den teknologiske udvikling. Ofte er det på baggrund af bestilte analyser, som i afrapportering ender med et ønske om perspektivering - f.eks. i form af workshops og Master Classes. Det kan handle om de nye teknologier eller om strategisk og systemisk tænkning. Og jeg ville ønske, at det var mig, der havde fundet på udtrykket: "Gud, livet, universet - og alt det andet". Det er det desværre ikke, men jeg tager gerne udgangpunkt i "det store billede", før jeg kaster mig ud i detaljerne. Mit udgangspunkt for formidling og rådgivning er i forandringsprocesserne. Min ekspertise og interessesfære har siden 1970'erne primært været med fokus på den teknologiske konvergens mellem telekommunikation, IT og mediernes digitalisering, som jeg siden midt-1990'erne har udvidet med en ekstra dimension om adfærdspsykologi - dvs. hvad teknologi gør ved os som mennesker. Min personlige filosofi er, at læring er for livet og at kompetencer er vigtigere end formalia - og selvom det kan være en disciplin i sig selv blot at iagttage forandringerne, så er livet alt for interessant til at sidde stille på samme sted i længere tid.

Downloads

Parallelt med min konsulent- og rådgivningsvirksomhed har jeg siden 2002 opretholdt hjemmesiden her, hvor jeg løbende har publiceret anbefalinger til ny og spændende litteratur om tænkning omkring fremtiden.

Du kan f.eks. finde og downloade min gratis e-bog "Digital dekonstruktion" (2015) herfra. Og hvis du har lyst, kan du via linksamling også udforske de tidligere anbefalinger og de tidligere versioner af hjemmesidens indhold.

Og endelig kan du også læse flere artikler om digitaliseringen på min blog.